Sneeuwwitje

Balletschool Helen Wilson presenteert op 28 en 29 mei 2022 de magische voorstelling Sneeuwwitje! De voorstelling Sneeuwwitje biedt een combinatie van de meest gevierde aspecten van het sprookje Sneeuwwitje – een bekende cast van charmante personages, een grappig verhaal, bekroond met een heerlijk choreografie gedanst door leerlingen van Balletschool Helen Wilson. Sneeuwwitje is een perfect familie uitje en “introductieballet” voor jonge en oud.

De voorstellingen

Het verhaal

Het verhaal van Sneeuwwitje begint in de kasteeltuin, waar zij samen met haar vriendinnen de dag dansend begint. Ineens verschijnt haar stiefmoeder, de koningin. De sfeer slaat om en wordt heel angstig. 

De koningin vertrekt naar haar slaapkamer. IJdel als zij is vraagt ze aan haar spiegel: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooist van het hele land?” Wat is de impopulaire koningin nijdig als zij hoort dat Sneeuwwitje – en niet zij – nu de mooiste van het land is! De koningin roept onmiddellijk de jager en beveelt hem Sneeuwwitje te doden, waarna hij haar hart aan de koningin terug moet brengen.

De jager vindt Sneeuwwitje, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen om haar te doden. Hij zegt haar dat ze zo ver mogelijk weg moet gaan. Als Sneeuwwitje alleen en bang in het bos is, komen de bosnimfen en bosdieren haar troosten. Zij brengen haar naar het huis van de mijnwerkers, diep in het bos. Helemaal vermoeid valt Sneeuwwitje in slaap. 

Na een dag werken komen de mijnwerkers thuis en ontdekken daar Sneeuwwitje! Zij vinden het maar wat fijn dat zij in hun huis verblijft. Verderop, in het kasteel, ontdekt de koningin dat de jager Sneeuwwitje helemaal niet had gedood. Furieus vermomt zij zich als een oude vrouw en gaat op weg naar Sneeuwwitje met een giftige appel om haar te doden. De jager, die dit alles gezien heeft, gaat op weg en waarschuwt de dorpelingen en de mijnwerkers. Maar wat een verdriet, ze zijn te laat! Sneeuwwitje heeft al een hap uit de appel genomen. Iedereen komt in opstand. De koningin wordt ontmaskerd en verdreven uit het land. De mijnwerkers zijn heel verdrietig. Zij dragen Sneeuwwitje terug naar het kasteel, maar struikelen en … het stukje appel komt los!

Sneeuwwitje leeft!

Het hele land is dolblij. Er wordt feest gevierd en Sneeuwwitje wordt de mooiste koningin van het land.