Overtuigende uitvoering van Alice in Wonderland door leerlingen van Balletschool Helen Wilson

Afgelopen weekend, op 27 en 28 mei jl. waren de leerlingen van Balletschool Helen Wilson te zien in een voorstelling van Alice in Wonderland, uitgevoerd in het Theater Aan de Slinger. Een overtuigend dansende Alice nam het dolenthousiaste publiek mee in de wonderlijke avonturen uit het bekende boek. De circa 100 leerlingen van de balletschool hadden duidelijk hun rollen met inlevingsvermogen ingestudeerd en kwamen mede dankzij de schitterende choreografieën, decors en kostuums goed tot hun recht.

De voorstelling begint met een meeslepende openingswals tijdens het tuinfeest op het landgoed van de ouders van Alice. Wanneer één van de gasten, schrijver Lewis Caroll, in een wit konijn verandert, gaat Alice hem achterna en beginnen de avonturen. Alle leerlingen vertolken vervolgens een stuk van het levendige verhaal. Hoewel de dansen verschillende moeilijkheidsgraden hebben – wat natuurlijk een vereiste is bij een uitvoering waar klein en groot in meedansen – voelt de voorstelling als één geheel, waar alle leerlingen op hun eigen niveau en duidelijk met veel overgave een bijdrage aan leveren.

Terwijl de jongere leerlingen op het toneel verschijnen als vertederende kleine rozen, vuurvliegjes of egels vertolken de oudere leerlingen de technisch uitdagender rollen. Ook acteertalent komt naar boven. Zo is Alice (Janneke de Vries) duidelijk het dromerige meisje dat nu eens nieuwsgierig is en dan weer frustratie, verdriet en angst voelt. Het Witte Konijn (Luna van der Gun) zorgt voor bewondering in de zaal door expressieve sprongen en humoristische waarschuwingen aan het adres van Alice. Ook de Hartenkoningin (Sophie Eeken) vertolkt haar rol als wrede, maar in werkelijkheid niets voorstellende, heerseres overtuigend.

Een bijzondere toevoeging vormden de animaties, die bijdroegen aan de verwondering van het publiek bij een aantal ‘wonderbaarlijke’ scènes.

Kortom, een mooie voorstelling waar het Houtense publiek afgelopen weekend duidelijk van genoten heeft.


Terug naar het nieuws overzicht