Aanbod

Leeftijd: 1½ - 2½ jaar


Ukkepukballet is de balletles voor jonge kinderen die niets liever willen dan dansen! In deze les kunnen ouders samen met hun 'ukkepuk' de magische wereld van ballet ontdekken. Lees hier meer over deze les

Leeftijd: 2 ½ - 4 jaar


Is uw peuter ook altijd aan het dansen? Dan is Peuterballet, waar fantasie en beweging voorop staan, perfect voor uw kind. Laat uw peuter op woensdagochtend de magische wereld van ballet ervaren.

Leeftijd: 4 tot 6 jaar


Laat kinderen kennis maken met de prachtige wereld van dans. In de Pre-Primary les maken kinderen kennis met creatieve bewegingen, liedjes en muzikale interpretatie. Door het gebruik van verschillende muzieksoorten leren kinderen hier op te reageren en hoe ze het ritmegevoel en coördinatie kunnen verbeteren door dans. Door verhaallijnen te hanteren en gebruik te maken van rekwisieten wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld. Het meest belangrijkste is dat de kinderen er plezier aan beleven.

Leeftijd: 6 tot 8 jaar


In de Primary les maken kinderen kennis met de techniek van klassiek ballet samen met het versterken van het lichaam, de ontwikkeling van de muzikale interpretatie en de eerste begrippen van de taal van ballet. Door het wereldwijde lessysteem van de Royal Academy of Dance, wat gehanteerd wordt bij Balletschool Helen Wilson, wordt de techniek op een verantwoorde manier aangeleerd die past bij het motorisch en cognitieve niveau van de kinderen. Het plezier en de liefde voor dans loopt als een rode draad door alle lessen van Balletschool Helen Wilson heen.

Vanaf 8 jaar afhankelijk van niveau


Bij de klassieke balletlessen wordt het wereldwijde lessysteem van de Royal Academy of Dance gehanteerd, waardoor de klassieke dans op een verantwoordelijke manier aangeleerd wordt die past bij het motorisch en cognitieve niveau van de kinderen. De klassieke balletlessen zijn opgebouwd in niveau benoemd als Graden. Bij Balletschool Helen Wilson zijn er in totaal 8 graden beginnend vanaf Graad 1. Als afsluiting van het niveau wordt er een examen aangeboden waarbij de kinderen een officieel diploma ontvangen.

Leeftijd: vanaf 12 jaar, afhankelijk van niveau


Vocational betekent vooropleiding in de balletwereld. Deze lessen zijn bedoeld voor dansers die hun balletopleiding serieus nemen en zeer gemotiveerd zijn. Er zijn 5 verschillende niveaus waar de dansers naar toe werken en ieder niveau wordt afgesloten met een examen. De fysieke eisen voor deze examens liggen veel hoger dan bij de graad-examens. De lesstof is uitgebreider en technischer van aard. Het is daarentegen een uitdaging voor de dansers om deze stof toe te eigenen. Het is wel noodzakelijk dat de dansers minimaal 2 keer 90 minuten per week dansen. Deze vooropleiding kan een begin zijn voor een balletcarrière als docent(e) of eventueel een HBO-opleiding. Het deelnemen aan de vocational lessen wordt alleen in overleg met Helen besloten.

Heeft u vroeger gedanst en het lijkt u leuk om weer te beginnen of had u altijd willen dansen maar het is er nooit van gekomen, dan kunt u terecht bij de volwassenen. Een zeer gemotiveerde groep waarin iedereen danst op hun eigen niveau en vooral met plezier.

Voor jong en oud


Met Ballet Fitness blijf je fit en verbeter je jouw ‘core’ stabiliteit, lenigheid, conditie en kracht. Deze les is geschikt voor iedereen van jong tot oud! Of je nu wel of niet aan ballet doet iedereen kan deze les volgen. Deze les draait erom je fit te houden en de spieren te versterken.

Lessen worden aangeboden vanaf 8+ jaar


Deze lessen volgen de ISTD Contemporary syllabus. De syllabus is geïnspireerd op werk van o.a. de danser en choreograaf Martha Graham, maar ook op Oosterse energieleer (zoals gebruikt wordt in yoga). De bewegingen voelen vrijer en groter dan in ballet; vaak is het startpunt van een beweging het liften van je heup. De syllabus begint met een warming up, een aantal vloeroefeningen, staande oefeningen zoals pliés en brushes (tendus en glissés) en veel oefeningen die verplaatsen (met en zonder sprongen). Tot slot is er een stukje improvisatie aan de hand van opdrachten en een geweldige solo. De muziek is meestal instrumentaal, meestal percussie en gitaar. Op dit moment zijn er 3 niveau’s: Intermediate Foundation, Intermediate en Advanced. De examens moeten op volgorde worden genomen, een niveau overslaan is geen optie.

Lessen worden aangeboden vanaf 8+ jaar


De jazz lessen zijn ‘vrije lessen’, dus er wordt momenteel niet naar een examen toegewerkt. Na een energieke warm-up volgen arm, kicks, turns en jumps oefeningen en een korte dans. De muziek varieert, bijvoorbeeld pop, dance, hip-hop, rock en nummers waar de leerlingen zelf graag naar luisteren. Mocht een groep leerlingen bepalen dat ze toch examen willen doen dan zijn er 2 opties: de ISTD Modern Theatre syllabus examens (Primary t/m Graad 6 en Intermediate Foundation t/m Advanced 2), die zijn geïnspireerd op de dans in musicals. De voornaamste stijlen zijn jazz en contemporary/modern. De tweede optie is de ISTD Jazz awards (bronze, silver en gold). Dit zijn korte maar zeer leuke examens!

Lessen worden aangeboden vanaf 8+ jaar


Tap is een Afro-Amerikaanse dansvorm, met invloeden van old-school Hollywood films (met o.a. Judy Garland, Ginger Rogers, Fred Astaire, Gene Kelly) en Ierse dans. Een tapdanser is een percussionist, dus alles draait om het maken van ritmes. Daarom dragen we meestal schoenen met 2 metalen taps. Een tapdanser hoeft niet lening te zijn; wel krijg je er sterke benen van, krijg je uitstekende controle over je enkels en voeten en is het uiteraard super goed voor je muzikaliteit. In tap zijn ook veel niveaus: Pre-Primary t/m Graad 6 en Intermediate t/m Advanced 2.