Aanbod

Leeftijd: 1½ - 2½ jaar


Ukkepukballet is de balletles voor jonge kinderen die niets liever willen dan dansen! In deze les kunnen ouders samen met hun 'ukkepuk' de magische wereld van ballet ontdekken. Lees hier meer over deze les

Leeftijd: 2 ½ - 4 jaar


Is uw peuter ook altijd aan het dansen? Dan is Peuterballet, waar fantasie en beweging voorop staan, perfect voor uw kind. Laat uw peuter op woensdagochtend de magische wereld van ballet ervaren.

Leeftijd: 4 tot 6 jaar


Laat kinderen kennis maken met de prachtige wereld van dans. In de Pre-Primary les maken kinderen kennis met creatieve bewegingen, liedjes en muzikale interpretatie. Door het gebruik van verschillende muzieksoorten leren kinderen hier op te reageren en hoe ze het ritmegevoel en coördinatie kunnen verbeteren door dans. Door verhaallijnen te hanteren en gebruik te maken van rekwisieten wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld. Het meest belangrijkste is dat de kinderen er plezier aan beleven.

Leeftijd: 6 tot 8 jaar


In de Primary les maken kinderen kennis met de techniek van klassiek ballet samen met het versterken van het lichaam, de ontwikkeling van de muzikale interpretatie en de eerste begrippen van de taal van ballet. Door het wereldwijde lessysteem van de Royal Academy of Dance, wat gehanteerd wordt bij Balletschool Helen Wilson, wordt de techniek op een verantwoorde manier aangeleerd die past bij het motorisch en cognitieve niveau van de kinderen. Het plezier en de liefde voor dans loopt als een rode draad door alle lessen van Balletschool Helen Wilson heen.

Vanaf 8 jaar afhankelijk van niveau


Bij de klassieke balletlessen wordt het wereldwijde lessysteem van de Royal Academy of Dance gehanteerd, waardoor de klassieke dans op een verantwoordelijke manier aangeleerd wordt die past bij het motorisch en cognitieve niveau van de kinderen. De klassieke balletlessen zijn opgebouwd in niveau benoemd als Graden. Bij Balletschool Helen Wilson zijn er in totaal 8 graden beginnend vanaf Graad 1. Als afsluiting van het niveau wordt er een examen aangeboden waarbij de kinderen een officieel diploma ontvangen.

Leeftijd: vanaf 12 jaar, afhankelijk van niveau


Vocational betekent vooropleiding in de balletwereld. Deze lessen zijn bedoeld voor dansers die hun balletopleiding serieus nemen en zeer gemotiveerd zijn. Er zijn 5 verschillende niveaus waar de dansers naar toe werken en ieder niveau wordt afgesloten met een examen. De fysieke eisen voor deze examens liggen veel hoger dan bij de graad-examens. De lesstof is uitgebreider en technischer van aard. Het is daarentegen een uitdaging voor de dansers om deze stof toe te eigenen. Het is wel noodzakelijk dat de dansers minimaal 2 keer 90 minuten per week dansen. Deze vooropleiding kan een begin zijn voor een balletcarrière als docent(e) of eventueel een HBO-opleiding. Het deelnemen aan de vocational lessen wordt alleen in overleg met Helen besloten.

Heeft u vroeger gedanst en het lijkt u leuk om weer te beginnen of had u altijd willen dansen maar het is er nooit van gekomen, dan kunt u terecht bij de volwassenen. Een zeer gemotiveerde groep waarin iedereen danst op hun eigen niveau en vooral met plezier.

Voor jong en oud


Met Ballet Fitness blijf je fit en verbeter je jouw ‘core’ stabiliteit, lenigheid, conditie en kracht. Deze les is geschikt voor iedereen van jong tot oud! Of je nu wel of niet aan ballet doet iedereen kan deze les volgen. Deze les draait erom je fit te houden en de spieren te versterken.

Beginnend, semi-gevorderd en gevorderd niveau


Progressing Ballet Technique is een werelwijd systeem om de klassieke ballettechniek te verbeteren en versterken. Door middel van diverse oefeningen wordt de techniek aanzienlijk verbeterd. Een geschikte les om naast de reguliere balletlessen te volgen. Deze les wordt aangeboden voor beginners, semi-gevorderd en gevorderden.

Beginnend en gevorderd niveau


Modern is van zichzelf een vloeiende en organische dansvorm waarbij verschillende stijlen en technieken worden toegepast. In de moderne les worden verschillende technieken van dans behandeld ter ondersteuning voor de verdere dansontwikkeling. Core support, breath support, weight shift en dynamic alignment zijn een paar van de elementen die behandeld worden in deze les. Denk hierbij aan contact met de vloer, muzikaliteit, souplesse, verschillende beweging kwaliteiten en het bewust worden van het lichaam. De modern die gegeven wordt is een verlenging van de klassiek ballet techniek.

Beginnend en gevorderd niveau's


Repertoire is een innovatief nieuw concept in training van de RAD. Repertoire is een klassiek ballet performanceprogramma waarbij de leerlingen diverse oefeningen en dansen leren aan de hand van de meest bekende balletvoorstellingen. Aan de hand van de choreografie en de muziek van de echte balletvoorstellingen ontdekken de leerlingen een nieuwe wereld van klassiek ballet.

Beginnend niveau


Character is een specifieke dansstijl binnen de klassieke danswereld. Aan de hand van traditionele volks- en nationale dansen is deze stijl tot leven gekomen. Naast de Character techniek leren de leerlingen ook diverse stijlen vanuit diverse landen. Een unieke en leerzame les!