Successen

Het volgen van het lessysteem van de Royal Academy of Dance biedt meerdere mogelijkheden voor een verdere carrière in ballet. Dit is al gebleken uit diverse succes verhalen van de (oud) leerlingen van Balletschool Helen Wilson.

Certificate In Ballet Teaching Studies aan de Royal Academy of Dance

Elvira Hooft, docente van de balletschool, heeft haar opleiding van Certificate In Ballet Teaching Studies (CBTS) aan de Royal Academy of Dance succesvol afgerond. Elvira is al leerling van de balletschool sinds de overname in 1995. Met deze opleiding is Elvira nu wereldwijd geregistreerd RAD Docente en inmiddels een vaste docent van de balletschool.

AmsterDans Competitie 2016

Rebecca van den Hoeven en Luna van der Gun hebben in mei 2016 deelgenomen aan de AmsterDans Competitie, en met succes! Zij zijn als tweede geeïndigd waarmee zij een scholarship  gewonnen voor een week lang Masterclasses in Liverno, Italië. AmsterDans is een internationale danscompetitie waarin de deelnemers ieder hun eigen bedachte choreografie laten zien aan een internationale vakkundige jury. De leerlingen hebben zelf een eigen neoklassieke dans bedacht en deze laten zien in Amsterdam. Er waren in totaal maar liefst 70 deelnemers waarvan er 20 door gingen naar de finale waaronder deze leerlingen. Tot onze grote trots zijn zij tweede geworden in hun categorie en hiermee de scholarship gewonnen.

Docentenopleiding bij de Royal Academy of Dance in Londen

Teddy van der Ham heeft jaren bij Balletschool Helen Wilson gedanst. Na het behalen van het hoogste examen binnen de Royal Academy of Dance heeft zij ervoor gekozen haar passie voor dans voort te zetten tot een docentenopleiding. En waar kan dit nu beter dan bij de Royal Academy of Dance zelf, het lessysteem van Balletschool Helen Wilson. Inmiddels is zij afgestudeerd en diverse overige dansdiploma’s behaald. Regelmatig komt zij nog over naar Nederland voor een bezoekje aan Balletschool Helen Wilson en bij ons als gastdocent diverse lessen te verzorgen.

Musicalopleiding bij Lucia Marthas

Maggy van den Heuvel heeft meerdere jaren haar klassiek ballet vaardigheden ontwikkeld bij Balletschool Helen Wilson. Na het behalen van haar middelbare school diploma heeft zij ervoor gekozen een musicalopleiding bij Lucia Marthas te volgen.

Dutch Don’t Dance Division

Elk jaar organiseert de Dutch Don’t Dance Division een productie waarin leerlingen van diverse dansschool auditie voor kunnen doen om hier aan deel te nemen. Inmiddels hebben al velen leerlingen hier aan deelgenomen tijdens de kerstproducties zoals de Notenkraker en Dancing in a Winter Wonder Land.