Professionele ballerina geeft workshops bij Balletschool Helen Wilson

Op 19 en 20 november zijn er drie bijzondere workshops gegeven bij Balletschool Helen Wilson. Ex-ballerina en soliste bij het Birmingham Royal Ballet Callie Roberts kwam speciaal naar Nederland om workshops Progressing Ballet Technique (PBT) te verzorgen.

PBT is een innovatief programma voor balletstudenten om effectief essentiële spiergroepen te trainen en te leren hoe het correcte gebruik van deze spieren aan de basis staat van een goede ballettechniek. De training bestaat uit bijzondere oefeningen met yogaballen en speciale rekbare banden.

Uit heel Europa kwamen beginners, gevorderden en balletdocenten om de PBT workshops te volgen. Docente Helen Wilson stelt dat “dit programma zowel docenten als leerlingen de gelegenheid geeft de klassieke ballet techniek op een nieuwe manier te leren ontdekken en te verbeteren”. Na afloop kwamen de deelnemers vol enthousiasme en nieuwe inspiratie uit de workshops. Ook was Callie Roberts zeer tevreden over het niveau en gedrevenheid van de deelnemers, een mooi compliment ter afsluiting van een geslaagd weekend. Balletschool Helen Wilson verzorgt ook wekelijkse Progressing Ballet Technique lessen voor zowel beginners als gevorderden.


Terug naar het nieuws overzicht